Megalakult a Csertamenti Nyugdíjas Klub Csömödéren

Tartalomhoz ugrás

Megalakult a Csertamenti Nyugdíjas Klub Csömödéren

...:::Csömödéri Közös Önkormányzati Hivatal:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Kedd 14 Jún 2022
Nemrégiben megalakult a településen a Csertamenti Nyugdíjas Klub. A tagok ez alkalomból az elmúlt hétvégén emlékfát ültettek.


A klub megalakulásával kapcsolatban Tomposné Gyuricza Judit, Csömödér polgármestere elöljáróban elmondta, hogy mikor 2019-ben megválasztották a település vezetőjének, felvetette az idősklub megalakításának ötletét, hiszen többen is egyedül élnek a nyugdíjasok közül, szükség van arra, hogy segítsék egymást. A pandémia ezt a kezdeményezést is hátráltatta, ám végül sikerült összeszervezni a szépkorúak társaságát. A klub megalakításáról annak vezetője, Tompos Julianna beszélt.

-Régóta tervünk és vágyunk volt, hogy megalakuljon Csömödérben az idősek klubja, kicsit irigykedtem is, mikor láttam, hogy más településeken hogyan működnek ezek a csoportok és úgy döntöttem, hogy próbálkozom - mondta a Csertamenti Nyugdíjas Klub vezetője. - Azt mondják, hogy minden kezdet nehéz, de nálunk nem volt az. Aktív társakat találtam, könnyű volt az indulás, 27-en jöttünk össze, a tagok  58 és 82 éves kor közöttiek . Köszönettel tartozom az önkormányzatnak, polgármester asszonynak, s minden segítőnek, hiszen helyi vállalkozók is támogatnak bennünket. Az első találkozónk még elég hivatalos volt, de ott már megbeszéltük, hogy szervezünk egy közös kirándulást és a szabadban, kötetlenül jobban meg tudjuk majd szervezni a továbbiakat. Ellátogattunk 24-en a budafai arborétumba, akkor kaptunk egy ajánlatot, hogy a megalakulás emlékére ültessünk el egy fát.

Hozzátette, hogy bízik benne, hogy a kezdeti aktivitás a későbbiekben is megmarad és sokáig működik majd a klub. A további programterveik közt szerepel pajtaszínházi látogatás Kehidakustányba, aztán szeptemberig nyári szünetet tartanak, utána szervezik a továbbiakat, különféle témákban előadásokat tartanak majd, őszre tollfosztás és kézimunka szakkör is szerepel az elképzelések közt. Emellett felveszik a kapcsolatot a megyei idősügyi tanáccsal és a környékbeli nyugdíjasklubokkal.

Szombaton tartották az önkormányzat szervezésében, vendéglátással egybekötve a májusfa kitáncolást a faluban. A nyugdíjasok itt is aktívan szerepet vállaltak és lángost, pogácsát sütöttek az érkezőknek. Egyik tagjuk szép kötényeket is vart már a tagoknak, akik abban tálalták fel a finomságokat.


Vissza a tartalomhoz