Több pályázati kiíráson is sikeresen szerepelt Csömödér önkormányzata

Tartalomhoz ugrás

Több pályázati kiíráson is sikeresen szerepelt Csömödér önkormányzata

...:::Csömödéri Közös Önkormányzati Hivatal:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Kedd 23 Nov 2021
Az elmúlt két évben több mint 200 millió forint támogatást nyert el különböző pályázati kiírásokon a település önkormányzata, mely öszszegből több fejlesztést is megvalósítanak.

Tomposné Gyuricza Judit polgármester részletesen is tájékoztatott ezekről.
– A Magyar falu programban a kultúrház belső felújítására közel 6 millió forintot költhettünk, a temetőben már készül az urnafal mintegy 5 millió forint támogatással – sorolta Tomposné Gyuricza Judit. – Eszközbeszerzésre nyertünk el 12 millió forintot, az óvodaút burkolatjavítására pedig 5,6 milliót. A Magyar Közút beruházásaként megújult a Fő útnak a vasúti átjárótól Iklódbördőce irányába vezető szakasza, s örömmel mondhatom el, hogy folytatódik az útfelújítás a Rákóczi út teljes hosszában. Továbbá a közös önkormányzati hivatal felújítására is nyertünk közel 37 millió forintot. Az épület külső-belső felújítása valósul meg, ezen belül a tetőfelújítás, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, festés, javítás és akadálymentesítés. Jelenleg az ácsok dolgoznak a tetőcserén. Jelentős támogatás még a TOP forrásból érkező majdnem 125 millió forint, amit csapadékvíz-elvezetésre tudunk felhasználni, vagyis megvalósul a település lakott részén lévő árkok rekonstrukciójával a belterületi vízügyi probléma megoldása. Olyan, árvízvédelmi és vízkárelhárítási célokat egyaránt szolgáló beruházást kívánunk megvalósítani, amely a települést övező domboldalakról beérkező vizekkel szemben a település belterületét védettebbé teszi, ezáltal nagyobb biztonságot garantál az érintett területen lakóknak. Emellett nyertünk mintegy 700 ezer forint közművelődési érdekeltségű támogatást és kulturális programok megvalósítására is több mint 950 ezer forintot. Így összesen több mint 200 millió forintból tudunk fejlesztéseket végezni a faluban.


/Felújítás alatt áll a közös önkormányzati hivatal épülete Fotó: Korosa Titanilla/

A polgármester arról is beszélt, hogy bár idén nem nyertek rá támogatást, de további cél a kultúrház fűtésrendszerének korszerűsítése is.

– Idén több kisebb munkálatot is elvégeztünk – folytatta. – A ravatalozó nyílászáróit kicseréltük, kifestettük a helyiségeket, újakra cseréltük a drapériákat, kivágtuk a beteg fákat, és ültettünk helyettük, a temetőkerítés oldalához pedig drótháló került. Parkosítottuk a kultúrház udvarát, illetve több helyen is a településen és saját erőből az önkormányzat udvarán mobil garázst építettük két beállással az elnyert traktor és eszközök tárolására. Építettünk buszmegállót és megújultak az óvoda belső terei is. Emellett rendezvényeket tartottunk a nőnaptól az adventi programsorozatig, részt vettünk kiránduláson, szüreti felvonuláson, Márton-napi újborkóstolón. Terveink vannak a jövőre nézve is: utakat, járdákat szeretnénk felújítani, illetve folytatni a kultúrház fejlesztését, korszerűsíteni az óvodai játszóudvart és további programokat tartani, amenynyiben lehetséges.


Vissza a tartalomhoz