Több évtizedes elmaradást pótoltak Csömödérnél

Tartalomhoz ugrás

Több évtizedes elmaradást pótoltak Csömödérnél

...:::Csömödéri Közös Önkormányzati Hivatal:::...
Közzététel szerző: Gyuricza Ferenc itt zaol.hu · 25 Október 2021
Minőségi változást hoznak a közlekedők számára azok a felújítási munkálatok, amelyek a 7537. jelű, Lenti-Borsfa összekötő úton zajlanak az utóbbi években. Péntek délelőtt egy újabb szakasz átadási ünnepségét tartották. Az Iklódbördőce és Csömödér között végzett munkálatokról Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója adott tájékoztatást. Elmondta: a befejezett beruházással mintegy 1,7 kilométerrel bővült a megújult részek hossza. A két község közötti külterületen teljesen új pályaszerkezetet építettek.

Emellett megújultak a vízelvezető rendszerek és a híd műtárgyak, a padkaburkolatok és a közúti jelzések is. A felújítás bruttó 550 millió forintos költségére a Magyar falu program biztosította a fedezetet. Mórocz József kiemelte: a Lenti-Borsfa- út felújítása szakaszosan történik, így mindig a legrosszabb állapotban lévő részekre fordítják a rendelkezésre álló forrást.


/Kulman Ferencné iklódbördőcei alpolgármester, Mórocz József, Cseresnyés Péter és Tomposné Gyuricza Judit az avatóünnepségen Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap/

A térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter államtitkár elsőként arról beszélt, hogy a második Orbán-kormány már megalakulása idején feladatként tűzte ki önmaga elé a négy és öt számjegyű utak megújítási programját. Ezzel nemcsak több évtizedes elmaradást szerettek volna pótolni, hanem azt is deklarálták, hogy a vidék Magyarországa, a vidéken élő emberek életminőségének javítása prioritás a kormányzat számára. Az alsóbbrendő úthálózat felújítási programja pedig akkor kapott nagyobb lendületet, amikor lehetőséget biztosítottak arra, hogy ne csupán belterületi utakra vagy járdákra fordíthassák a Magyar falu programra elkülönített pénzeket, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő hosszabb szakaszokra is.

Az államtitkár arról is szólt, hogy a 2022-es esztendőben is lesznek források hasonló célokra. A két érintett község nevében Tomposné Gyuricza Judit, Csömödér polgármestere szólt a jelenlévőkhöz, aki arról beszélt, hogy helybéliek mellett a térségbe látogató turisták számára is minőségi előrelépést jelent a beruházás.


Vissza a tartalomhoz