Társadalmi munkával szépült meg Csömödér

Tartalomhoz ugrás

Társadalmi munkával szépült meg Csömödér

...:::Csömödéri Közös Önkormányzati Hivatal:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · 3 Július 2020
A község önkormányzata nemrég faluszépítő társadalmi munkára hívta a településen élőket.

Tomposné Gyuricza Judit polgármester elmondta, hogy esős napra esett az akció, ennek ellenére huszonnyolcan jelentek meg a meghirdetett időpontban a falu központjában található kisréti közösségi téren.
– Nagy öröm az önkormányzat számára, hogy a településen élők közül szép számban készek arra, hogy összefogással, tenni akarásukkal a környezetüket szebbé tegyék – fogalmazott a polgármester. – A társadalmi munka keretében sor került a kisréti közösségi épület faszerkezetének, a megkopott padok és asztalok, valamint a játszótéri játékok, köztéri padok felújítására, csiszolására és festésére. Új színt kapott a patak fölött átívelő három híd korlátja is. A szorgos kezek lefestették a temető lélekharangjának faácsolatú harangtornyát és a ravatalozó fából épített részeit.

Míg az önkéntesek tevékenykedtek, addig a kemencében Fekete Ilona által készített pizza sült Lovrencsics István közreműködésével. Felajánlásokból sörkifli, pogácsa, zsíros kenyér is került a munka végeztével az asztalra. A polgármester köszönetet mondott a magánszemélyeknek is az önzetlenül felajánlott támogatásokért, alapanyagokért, valamint valamennyi résztvevőnek.
– Terveink közt szerepelt a temető kerítésének festése is – tette hozzá. – Ennek előkészítő munkálatait korábban elvégezték, de a festésre az eső miatt nem kerülhetett sor. Lelkes önkéntesekből újabb kis csapat verbuválódott, többségük a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, ők pár nappal később végezték el a festést – mondta végezetül.


Vissza a tartalomhoz