Szombaton a szüretet és a szépkorúakat is megünnepelték Csömödéren

Tartalomhoz ugrás

Szombaton a szüretet és a szépkorúakat is megünnepelték Csömödéren

...:::Csömödéri Közös Önkormányzati Hivatal:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Kedd 29 Sze 2020
Szüreti felvonulást rendeztek a településen az elmúlt hétvégén, illetve az szépkorúakat is köszöntötték.

Szombaton két feldíszített traktorral, rajta zenészekkel és táncosokkal indultak el a szüreti felvonulás résztvevői, hogy bejárják a település utcáit és átadják a jó hangulatot a helyieknek. Az estig tartó mulatság mellett az időseknek is ünnepséget szerveztek.

A nyugdíjasokat Tomposné Gyuricza Judit polgármester köszöntötte.

/A szüreti menet résztvevői a falu minden szegletébe vidámságot vittek Fotó: Korosa Titanilla/

-„Nincs egyéb kincsünk, mint mi magunk, az, hogy így vagyunk. Egymásnak-egymással. Kölcsönös szeretettel-tisztelettel, búban-örömben, gazdagon-szegényen.” Korunk egyik filozófusának sorait idézve örömmel tölt el, hogy mi, itt,
Csömödérben elmondhatjuk, hogy sokszor, sokan töltöttük meg és remélem a járvány lecsengésével a jövőben is sokan fogjuk megtölteni közösségi termeinket közös események keretében – szólt a szépkorúakhoz a polgármester, majd a továbbiakban az elmúlt egy év eredményeiről, eseményeiről számolt be.
-Képviselő-testületünk sokat tett azért, hogy szebb legyen a település, hogy a falu lakói rendezvényeken vehessenek részt. Virágokat ültettünk, őszi dekorációt készítettünk, betlehemet állítottunk – sorolta. – Festést kapott a temető kerítése, a ravatalozó fa szerkezete, harangtornya, a kisréten a pagoda, a hidak korlátjai, az elavult játszótéri játékok és a patakmeder kitisztítása is megtörtént. Megmozdult a falu, sokan önzetlenül részt vettek ezekben a munkákban, többektől kaptunk felajánlásokat a programok lebonyolításához, amelyeken szép számmal vettek részt a falu lakói. Köztereink, a közösségi találkozó helyek, intézményeink, a hősi emlékmű, sportpálya, a temető környezete is rendben van. Az óvodába új parketta került, a tálalókonyha kövezete megújult, a belső helyiségek festést kaptak. Augusztus 1-től pedig nálunk is működik az önálló falugondnoki szolgálat.
A jövőbeni tervekről is beszélt, melyek főként pályázatokhoz kapcsolódnak.
– Benyújtott pályázataink elbírálásra várnak. Ilyen a közös önkormányzati hivatal épületének felújítására benyújtott, melyen 31 millió forintot nyerhetünk el, de a kultúrház fűtésének korszerűsítését és a belső burkolat felújítását is szeretnénk megoldani – folytatta. – A Magyar Falu program keretében urnafal kialakítását céloztuk meg, mintegy 5 millió forint nyerhető el ezen a kiíráson, illetve eszközbeszerzést a közterületek karbantartásához. Szintén elbírálásra vár a kisréten pajtaszínház építésére és vizesblokk kialakítására még korábban beadott pályázat.
A program további részében a csesztregi pávakör, illetve a zalaegerszegi színház művészei, Ticz András és Kovács Virág szórakoztatták a szépkorúakat.

További képek: itt


Vissza a tartalomhoz