Pályázati támogatással rendezték meg a csömödéri programot

Tartalomhoz ugrás

Pályázati támogatással rendezték meg a csömödéri programot

...:::Csömödéri Közös Önkormányzati Hivatal:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Kedd 14 Sze 2021
Tartalmas falunapi programot tartottak a településen az elmúlt hétvégén. A főzőversenyre 16 csapat nevezett és készített finomabbnál finomabb ételeket.

A kisréti közösségi téren a reggeli megnyitót követően kezdődött a főzés, közben délelőtt kispályás focitorna, gyermekprogramok és íjászbemutató is várta a látogatókat.

– Igyekeztünk megszólítani a programokkal a falu lakosságát, a lehető legszélesebb körben – mondta a rendezvényről Tomposné Gyuricza Judit polgármester. – Nagy öröm, hogy ilyen sok csapat jelentkezett a főzőversenyre (melyen az önkormányzat biztosította a húst és a tűzifát), illetve az is, hogy ilyen sokan elfogadták meghívásunkat. A főzőverseny arra is alkalmat adott például, hogy az önkormányzati hivatal dolgozói és a lakók találkozhattak egymással hivatalon kívüli keretek között is. A csapatok mellett önkormányzatunk is főzött, két üstben készítettünk babgulyást, melyből megkínáltuk a falunapra érkezőket.


A főzőverseny különdíjasa a Csokma Íjász és Hagyományőrző Egyesület csapata, a bográcsnál a társaságot vezető Panágl Tamás Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az elkészült étkeket zsűri bírálta, az első három helyezett és a különdíjas csapat jutalmakat kapott, illetve a résztvevők közt is sorsoltak ki ajándékot. A legjobb csapatok számára Stángli Norbert egyéni vállalkozó, a zsűri elnöke is ajánlott fel nyereményt.
A főzőverseny eredményhirdetését követően a megjelenteket Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte. Mindketten méltatták a rendezvényt, és hangsúlyozták a közösségi programok jelentőségét. Cseresnyés Péter továbbá arról is beszélt, hogy az utóbbi években Csömödér önkormányzata jól pályázott, az elnyert támogatásoknak köszönhetően pedig lehetőség nyílt fejlesztések megvalósítására: utak, középület felújítására, illetve a mostani, tartalmas falunap megszervezésére is. A politikus arra kérte a helyieket, hogy folytassák a megkezdett munkát a további, hasonló fejlesztések érdekében.
A falunap délutáni programjában a Rox zenekar, a Fáraó Együttes, majd a Mura Térsége Tűzoltózenekar szórakoztatta a közönséget, este pedig utcabál zárta le az emlékezetes napot.




Vissza a tartalomhoz