Aktuális Egyházközség Falutörténet Csömödéri Közös Önkormányzati HivatalAlapítvány Képek Sport
 Intézmények

 

 

 

 
Idősek Otthona
Csömödér
Rákóczi u. 33.
 

Fenntartó: Csömödér Községi Önkormányzat

1980 január 21-én idősek nappali ellátását biztosító intézményként alakult, melyhez később integrálták a házi gondozást is 5 község területén.

1980-1991 között Területi Gondozási Központként működött.

1992-1994 között 10 férőhelyes szállást biztosító Idősek Klubja.

1994-től tartós bentlakást nyújtó intézményként működik 20 férőhellyel, melyet fokozatosan bővítetünk és jelenleg 42 idős ember elhelyezése biztosított.

A községen belül a központban, jól megközelíthető helyen van. Szomszédságában a szépen parkosított Hősi Emlékmű található.

A legutolsó fejlesztést követően az épületben helyet kapott egy imaterem, melyben minden hónap első szombatján szent mise van, melyre a faluból is jönnek idős emberek. Lakószobák tágasak, világosak 2 és 4 ágyasak. A közösségi élet és a különböző rendezvények céljára megfelelő nagyságú teremmel rendelkezik. Az intézmény mindkét szárnyában 2-2 jól felszerelt fürdőszoba vehető igénybe a tisztálkodáshoz, illetve saját mosodával is rendelkezik. Az ágyneműk mosása patyolatban történik. Az épület teljes egészében akadálymentes.

Az intézményben dolgozók szakképzettsége 100%-os. Az előírt szakképzések folyamatosak. Az intézményben hetente egyszer orvosi ellátás biztosított, de sürgős esetben bármikor hívható háziorvosunk, aki egyben az intézmény orvosa is. A mentálhigiénés és a terápiás célú foglalkoztatást 1fő mentálhigiénés és foglalkoztató nővér látja el. Napi háromszori étkezést nyújtunk, melyből egy meleg étkezés délben és heti két alkalommal meleg vacsora.
Az intézményben, az ellátottak személyiségi- és szabadságjogait maximálisan tiszteletben tartjuk. Érdekképviseleti fórum működik és kellő rendszerességgel lakógyűléseket tartunk, ahol az idős emberek igényeit figyelembe véve alakítjuk a gondozás minőségének javítását.
Az intézménybe felvételt nyerhetnek elsősorban a helybeliek, másodsorban az alapító okiratban foglalt községek időskorú lakói. Szabad kapacitás esetén Zala megye távolabbi településén élők is. A felvételüket kérők várólistára kerülnek az elhelyezés előtt két alkalommal előgondozást végzünk a törvény által előírtak szerint. A felvételi kérelmeket az intézményvezetőnél lehet benyújtani.
Látogatások rendje: az intézmény minden nap, korlátozás nélkül látogatható. Elmondható, hogy a hozzátartozókkal a kapcsolattartás jó, rendszeresen látogatják rokonaikat.

 
 
 

Impresszum