Megújult a kultúrház belseje Csömödéren

Tartalomhoz ugrás

Megújult a kultúrház belseje Csömödéren

...:::Csömödéri Közös Önkormányzati Hivatal:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Kedd 04 Máj 2021
Megújult a kultúrház belső tere. A munkálatok eredményét pénteken Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is megtekintette.

A Magyar Falu Program egyik kiírására nyújtott be pályázatot a Csömödér Községért Közalapítvány, melyen közel 6 millió forint támogatásban részesült.
-Hat évvel ezelőtt az alapítvány jelentős sikert ért el, akkor szintén pályázati forrásból megvalósult a kultúrház épületének külső felújítása és tetőszerkezetének megújítása – tájékoztatott Csondor Edit az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Sajnos a belső terekre már nem maradt forrás. Most a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében benyújtott pályázaton elnyert összegből folytatni tudtuk a felújítást, elbontották az elkorhadt szalagparkettát, aljzatbetonozás után greslap burkolatot kaptak a helyiségek. Emellett a konyha csempeburkolata is megújult.


/Balról jobbra Cseresnyés Péter, Tomposné Gyuricza Judit, Lovrencsicsné Tánczos Ilona alpolgármester és Csondor Edit/

Tomposné Gyuricza Judit polgármester elmondta, hogy a közművelődési érdekeltségnövelő támogatási lehetőséget kihasználva az önkormányzat elnyert 584 ezer forintot, melyből új függönyöket, függönykarnisokat, asztalterítőket vásároltak. A felújítási munkálatok után elvégezték a nagytakarítás, helyükre kerültek a függönyök, elvégezték a tereprendezést, parkosítást, díszfákat, díszbokrokat ültettek.

-A kultúrházban a rossz állapotban lévő elektromos hálózat cseréje is halaszthatatlanná vált- folytatta a polgármester. – Terveink közt szerepel az épület energetikai korszerűsítése megújuló energiaforrás alkalmazásával, továbbá egyedi infra elektromos hősugárzó panelok felszerelése, mellyel az elavult fűtésrendszert korszerűsítenénk. Erre pályázatot nyújtottunk be – tette hozzá a polgármester.

Cseresnyés Péter arról beszélt, hogy a milliárdos beruházások mellett egy 6 millió forintos felújítás nem tűnik soknak, de mikor egy olyan közösségi tér megújításáról van szó, ami évtizedeken át nem történhetett meg, akkor ez mégiscsak egy lépés előre. Hozzátette, hogy az elmúlt években mintegy 40 millió forint pályázati támogatáshoz jutott hozzá Csömödér, a Magyar Falu Program keretében pedig további fejlesztésekre nyílik lehetőségük a településeknek.



Vissza a tartalomhoz